Enter
榮獲
  • 2016
    德國iF室內建築設計獎(辦公室/工作場所)
  • 2015
    Asia Pacific Interior Design Awards- Work Space Awards

四十年前的台灣樑柱之於室內空間,顯然比現今的大樓優雅多了。為珍惜這個在都會已成弱勢"族群"的老舊公寓,本案保有原來建築的文化基底,用現代簡潔的設計手法,融合歲月斑駁的痕跡、積累的文物,製作線性的薄板型家具及燈飾,用簡單元素的組合構成,於空間中相互融合。在樸實低調的文化氛圍裡,展現時尚且具現代感的設計精神。七O年代的建築框架加上當代的思維,我珍惜過去,也在省思未來。

Forty years ago, the pillars for the interior space in Taiwan were much more elegant than those for the modern buildings. To cherish the old apartment, “the minority group” in the urban area, this plan preserves the cultural basis of the original architecture. The modern concise design is applied to combine the patchy traces of ages and the piled artifacts. The linear thin-plate furniture and lamps are composed of the simple elements. They are integrated in the space without causing any burden.

x close

這是一個為中國CCTV2製作的實境節目項目,此項目製作單位特別邀請兩岸三地知名的設計師、材料供應商及施工團隊,為特別挑選出來的城市英雄重新改造住家環境,並規定在14天的限期內完工。

This is a reality show project produced by CCTV2, China. Famous designers, material suppliers, and construction teams are specially invited to renovate the residence of the selected city heroes. The renovation shall be completed in 14 days.

x close
榮獲
  • 2014
    國際環藝創新設計作品大賽 住宅空間類 首獎
  • 2012
    TID AWARD 居住空間類複層 TID獎

本案由外而內整體改造,外觀求其簡潔現代,景觀內外一體,室內注重生活機能,以親地、親水、親綠為原則,創造出高品質的生活指標。

This project sees an overall renovation of the construction from exterior to interior. The architectural appearance is in a simple and modern style, the interior and the exterior are landscaped holistically, and the interior living functions are enhanced. The renovation, based upon the principle of harmonizing the construction with the surroundings and Nature, has created an index of high quality life.

x close
榮獲
  • 2011
    IAI AWARD 全球最佳綠色環保大獎
  • 2011
    IAI AWARD 最佳會所空間設計大獎
  • 2009
    台灣金創獎「商業空間類」金獎

本案以中國式禪風空間概念為主軸,除掌握簡約、樸拙的風格外,還應用原木、茅草、燻竹等自然建材融入光、水、植栽之中,並以鐵件與水晶之粗實和晶瑩材質對比為關節構件裝飾,展現自然和細部的對話,處處顯現休憩生活的禪味和「即景會心」的禪悟。

This project puts an emphasis on the simple and plain style in terms of Chinese Zen-feeling. The natural materials, such as timbers, thatches, and smoked bamboos, have been integrated into the light, with the water and the plantations in order to inspire the consciousness of Zen in one’s heart when viewing the landscape.

x close
榮獲
  • 2014
    國際環藝創新設計作品大賽 休閒會所空間類 首獎
  • 2010
    台北室內設計年鑑銀獎

水立方SPA館的設計理念就是在忙碌過後能稍作停息,深深吸氣,輕輕吐氣,沉浸在夜間氛圍,於時空的撥弄下,進入眠夢中解棝身心。

Water Cube SPA has been designed to provide an oasis of calm in the city for guests to renew themselves in mind, body and spirit. With deep sleep, set our body and mind free without being tied by time and space.

x close
Music