The Chens’ Residence – A Design Conforming To Zen Lifestyle 生活禪-陳宅
設計理念 Concept

在設計規劃上,外觀採外加骨架,以垂直、水平的線條整合凌亂的窗框、窗孔,用實木材質軟化生硬的水泥磚牆,並遮掩陽光以防直接曝曬。除老屋翻新建構為現代建築外,也留下幾處舊屋的拱形陽臺,在追求現代精神的架構中,同時保留過去生活的記憶。

本案由外而內整體改造,外觀求其簡潔現代,景觀內外一體,室內注重生活機能,以親地、親水、親綠為原則,創造出高品質的生活指標。

In terms of design planning, skeletal frameworks are added to the construction exterior. The vertical and horizontal lines integrate the disordered window frames and openings, while the real wood material softens the sense of hardness of the cement brick walls and keeps the construction from direct sunlight. Meanwhile, during the renovation in pursuit of modernity, the arched balcony, one of the previous architectural features of the construction, is retained in memory of the good old days.

This project sees an overall renovation of the construction from exterior to interior. The architectural appearance is in a simple and modern style, the interior and the exterior are landscaped holistically, and the interior living functions are enhanced. The renovation, based upon the principle of harmonizing the construction with the surroundings and Nature, has created an index of high quality life.

    Music